Kristine Frøseth og Jon Bernthal i en scene fra «Sharp Stick», Lena Dunhams nye film.
Foto

Sundance Film Festival

Kristine Frøseth om å jobbe med Lena Dunham: – Fantastisk

Publisert: 27. januar 2022 kl 15.06
Oppdatert: 27. januar 2022 kl 15.06

Den norske skuespilleren Kristine Frøseth er klar i talen om hovedrollen hun har i Lena Dunhams comebackfilm «Sharp Stick», som i forrige uke hadde premiere på Sundance-festivalen – til blandet mottagelse.

– Å få jobbe med Lena i en hvilken som helst rolle, i hvilken som helst kapasitet, var bare en fantastisk mulighet, sa Kristine Frøseth da hun stilte til et panelintervju i regi av Deadline sammen med regissør og manusforfatter Lena Dunham og medspillerne Taylour Paige og Jon Bernthal.

«Sharp Stick» er Dunhams første langfilm siden 2010-gjennombruddet «Tiny Furniture», og handler om naive Sarah Jo (Frøseth) som lever i utkanten av Hollywood med moren Marilyn (Jennifer Jason Leigh» og søsteren Treina (Taylour Paige), og innleder et forhold til sin eldre sjef Josh (Bernthal). Dunham dukker selv opp i en scene som sjefens gravide kone.

Under pandemitiden fordypet Lena Dunham seg i 70-tallsfilmer der kvinnelig seksualitet ble utforsket, men fra et mannlig synspunkt. Dermed ble hun interessert i å skape en film som så det fra et kvinneperspektiv – og med en hovedkarakter som hadde opplevd et traume, nærmere bestemt å måtte fjerne livmoren som tenåring, og hennes seksuelle oppvåkning som 26-åring.

Det har vanket blandet mottagelse blant anmelderne, som ikke er helt om bord med Dunhams selverklærte idé om å «skape en fri dialog rundt kompleksiteten i kvinnelig seksualitet». Men Kristine Frøseth er begeistret:

– Da jeg leste manuset var det som et slags eventyr om denne kvinnen som jeg følte jeg hadde en forbindelse med. Jeg ville bare være en del av det å fortelle hennes historie, og utforske traumene hennes og hvordan hun frigjør seg fra dem, sier den norske 26-åringen, som fikk sitt gjennombrudd i «Looking for Alaska», til Deadline.

Frøseth kaller Sarah Jos selvoppdagelsesreise for «empowering», og det var den som appellerte til henne første gang hun leste Dunhams manus.