Darin Hagi og Hanna Heider Hov i «Etter lørdag».
Foto
Maipo / TV 2

Den norske dramaserien «Etter lørdag» er tatt ut til Cannes

Publisert: 23. september 2021 kl 11.17
Oppdatert: 23. september 2021 kl 11.17

TV 2 Play-serien er plukket ut i hovedkonkurransen for kortere episoder under seriefestivalen Canneseries, som foregår 8.–13. oktober.

Serien får selskap i Cannes av NRK-serien «Jordbrukerne», som allerede er tatt ut til den ordinære hovedkonkurransen på seriefestivalen, skriver Rushprint.

Serieskaper og regissør bak «Etter lørdag», Liv Mari Ulla Mortensen, gleder seg over nyheten – og sier via en pressemelding:

– Vi har hele veien hatt store ambisjoner, men vi har også hatt et beskjedent budsjett, filmet under en pandemi og jobbet med en komplisert tematikk. Det vil bli utrolig stort å få vise min debutserie i Cannes.

«Etter lørdag» tematiserer overgrep og samtykke. TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen er glad for at serien nå når ut til et enda bredere publikum.

Darin Hagi, som spiller hovedrollen Klara i serien, er også nominert til Seriekritikerprisen for beste skuespiller i norsk serie. Prisen deles ut under Seriedagene i Oslo torsdag 30. september.

«Etter lørdag», som er tilgjengelig på TV 2 Play, er produsert av Maipo Film, og produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal.