"Beforeigners", med Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i hovedrollene fikk ros for første sesong. Nå har HBO fått tilskudd til neste runde.

Foto
Ola Vatn / NTB scanpix

Både «Ragnarok» og «Beforeigners» får insentivmidler til sine andresesonger

Publisert: 31. januar 2020 kl 15.41
Oppdatert: 31. januar 2020 kl 15.41

Norsk filminstitutt meldte fredag at det tilbys i alt 103,3 millioner kroner i insentivtilskudd til tre dramaserier, én norsk spillefilm og to internasjonale spillefilmer.

Produksjonsselskapet Truenorth Norway ved Per-Henry Borch får størstedelen av potten gjennom støtte til to internasjonale filmprosjekter, som Borch er såkalt linjeprodusent for.

LES MER | Raja vil vurdere endringer i produksjonsstøtten

For Paramount Picture-filmen «Libra» gis det nær 50 millioner kroner i insentivtilskudd, mens britiske Romanoff Productions film «Blue Bayou» får løfte om 2,9 millioner kroner. Ifølge VG er «Blue Bayou» arbeidstittelen på Scarlett Johansons nye Black Widow-film, innspilt på Vestlandet i fjor.

Til sammen ti prosjekter hadde søkt om slikt tilskudd, og NFI-avdelingsdirektør Stine Helgeland uttaler i pressemeldingen at filmene og seriene «bekrefter at norske produksjoner er attraktive på det internasjonale markedet».

LES MER | Filmstøtte som ikke virker

«Battle II» får tilbud om 4,8 millioner kroner i insentivtilskudd. Der første film ut var kinofilm, er det denne gang Netflix som oppgis som distributør.

Den norske HBO-serien «Beforeigners» får 22,3 millioner kroner til å lage sesong to, mens Netflix får tilbud om 7,8 millioner kroner til å følge opp første sesong av «Ragnarok».

Netflix får også 15.8 millioner kroner til sin nye serie «Rigor Mortis».