Ingenmannsland er regissør Ali Parandians spillefilmdebut, og handler om fem unge kvinner som bor sammen i kollektiv.
Foto
Anicca Pictures

Tilskudd til to spillefilmer og en dokumentar

Publisert: 3. juli 2021 kl 09.00
Oppdatert: 3. juli 2021 kl 09.00

Det skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

 Disse prosjektene representerer noe nytt i norsk film, og forteller historier vi ikke har hørt før – både fra Norge og sett fra Norge. Begge de to spillefilmregissørene debuterer i det lange formatet, men har vist et tydelig talent gjennom sine tidligere prosjekter, og det blir svært spennende å følge dem videre. Å satse på nytt talent fører også til nyskapelse, sier filmkonsulent Anne B. Sørensen.  

Også foran kamera møter vi nye navn.

 Begge spillefilmene har svært spennende rollefigurer, og i Ali Parandians film møter vi også et knippe nye skuespillere. Dette er en historie som i høyeste grad bidrar til større representativitet på lerretet, og vil kunne nå et ungt og nytt publikum. Begge disse spillefilmene har også et stort internasjonalt potensial, sier Sørensen.

Disse får tilskudd:

Oslo Pictures AS og regissør Dara Van Dusen får 12.000.000 i tilskudd til spillefilmen A prayer for the dying, som handler om hva som skjer da en liten amerikansk by rammes av en dødelig epidemi. Vi følger en norsk utvandrer og hans forsøk på å redde sitt folk, sin familie, og sitt eget liv når den amerikanske drømmen blir til et mareritt.

Regissør Ali Parandian og produksjonsselskapet Anicca Pictures får 2.880.000 i tilskudd til spillefilmen med arbeidstittel Ingenmannsland, en moderne tragedie om fem unge kvinner som deler en leilighet i Oslo.

Dokumentarfilm:

Regissør Natasa Urban og Medieoperatørene AS får 1.885.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Formørkelsen, som handler om Serbias arvesynd med krig etter krig, og en solformørkelse i 1999.

Foto
Formørkelsen. Foto: Medieoperatørene

 
Formørkelsen er utviklet gjennom NFIs tidligere talentprogram Nye veier, og regissør Natasa Urban er også en av deltakerne i vårt utviklingsprogram UP 2.0, der målet er å løfte fram flere underrepresenterte stemmer i norsk film. 

 En del filmskapere har en film "inni seg" som de bare MÅ lage. Dette er denne filmen for Natasa. Den har potensiale til å bli et originalt filmverk. Her er høy kunstnerisk ambisjon, med bilder jeg føler jeg ikke har sett før. Men dette er også en filmfortelling med høy relevans. Her går Natasa løs på de store spørsmålene: Hvor går grensen for personlig ansvar når en ser onde ting utspille seg? Og hva skal til for å stoppe krig og ondskap fra å gjenta seg? sier dokumentarfilmkonuslent Eirin Gjørv i NFI.