Pia Tjelta, Jon Øigarden og Thorbjørn Harr i rollene som Alice, Edgar og Kurt i Strindbergs drama «Dødsdansen». I mars 2023 drar forestillingen videre til London og The Coronet Theatre. Foto: Erika Hebbert

Tjelta, Harr og Øigarden sendes til London

Publisert: 12. desember 2022 kl 11.15
Oppdatert: 12. desember 2022 kl 11.15

­Her hjemme var «Dødsdansen» utsolgt allerede før premieren i oktober.

Etter nyttår får et større publikum mulighet til å oppleve August Strindbergs trekantdrama i Marit Moum Aunes regi, når forestillingen tas til Nationaltheatrets Hovedscene. Og i mars drar det like til London, for å settes opp på The Coronet Theatre i Notting Hill.

– Vi er stolte og glade for muligheten til å presentere «Dødsdansen» for et internasjonalt publikum. Forestillingen har gått sin seiersgang på Torshovteatret – og tilbakemeldingene og forhåndssalget så langt tilsier at suksessen fortsetter, sier teatersjef Kristian Seltun via en pressemelding mandag.

«Dødsdansen» spilles i London fra 16. mars til 1. april. Forestillingen skal spilles på norsk, men med engelske tekster projisert i sanntid. Lydbildet, komponert av Nils Petter Molvær, følger med – og det gjør også Even Børsums scenografi og kostymedesign.

– Når The Coronet Theatre gjentatte ganger inviterer norske teaterproduksjoner til scenen, vitner det om at interessen for skandinavisk dramatikk er betydelig i Storbritannia, sier Jon Øigarden.

The Coronet Theatre åpnet i 2010 og er kjent for et internasjonalt program.

– Dette er den femte norske produksjonen vi setter opp, og jeg føler at vi har skapt et hjem i London for fremragende norsk kultur, sier Anda Winters, kunstnerisk leder for the Coronet Theatre.