Regissør Runar Hodne skal gi en Shakespeare-komedie nytt liv på Oslo Nye til høsten.
Foto
Terje Bendiksby / NTB

Oslo Nye Teater slipper høstens program

Publisert: 22. april 2022 kl 08.24
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.24

Komedien, som vil lande på Hovedscenen i regi av Runar Hodne, er også kjent under tittelen «Helligetrekongersaften», og den regnes som en av Shakespeares mest vellykkede komedier.

På Oslo Nye Centralteatret gjøres det plass til orientalske takter når forestillingen «1001 Natt» tar plass. «Rammefortellingen er den unge Shahrazad som er tvunget til å fortelle nye eventyr hver natt til den morderiske kongen, for å unngå å bli halshogget», heter det fra teaterhold om handlingen.

På samme scene går teppet opp for forestillingen «The Humans», av den amerikanske dramatikeren Stephen Karam. Stykket beskrives som «et morsomt men også tragisk moderne familiedrama satt til New York», og det er Bjarte Hjelmeland som trekker i regitrådene.

Noe for de yngste

Unge teatergjengere skal også få sceniske opplevelser, fremgår det av hjemmesidene – der det blir klart at forestillingen «Gratulerer med dagen, Albert Åberg» blir å se på Oslo Nye Trikkestallen.

To folkekjære juleklassikere skal videre lokke unge til teatret, nemlig «Jul med Prøysen og Snekker Andersen» – samt «Snøfall».

I høst blir det også nyåpning av Oslo Nye Teaterkjeller’n, den lille scenen under Centralteatret.

«Torsdag til lørdag fylles scenen med alt fra jazzkonserter, burlesque, teater, kabaret og show, inspirert av de glade 1920-årene med en moderne vri. Konseptet er flyttet fra tidligere Sennepen Scene», heter det i pressemeldingen.