Stykket «Nei og atter nei» vil prege teatervåren. Fra venstre ser vi skuespillerne Anders Mordal og Ingunn Øyen, mens forfatter Nina Lykke står til høyre. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Ingunn Øyen inntar hovedrollen når ny Lykke-roman går til scenen

Publisert: 14. desember 2022 kl 13.39
Oppdatert: 14. desember 2022 kl 13.39

Teppet går opp for premiere 16. februar, og stykket skal spille 46 steder, melder det omreisende teatret.

– Det er så mye gjenkjennelig humor i «Nei og atter nei». Jeg tror det er det vi trenger akkurat nå, sier teatersjef Arne Nøst.

Nina Lykke har stor suksess som romanforfatter der hun har gjort det til sitt varemerke å ta tidsånden, og middelklassen, på kornet. Fra før av har forfatterens roman «Full spredning. En legeroman» funnet veien til scenen; Nærmere bestemt til Nationaltheatrets hovedscene.

I «Nei og atter nei» handler det om Ingrid og Jan, som har vært gift i et kvart århundre og bor i en villa med de to sønnene sine.

«For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør i departementet og blir overmannet av en ny og energisk giv», heter det om handlingen.

I Riksteatrets dramatisering er det Ingunn Øyen, Anders Mordal og Mari Hauge Einbu vi møter på scenen, mens Maren E. Bjørseth sitter i registolen.