Daglig leder i Norsk Revy, Ina Dahl.
Foto
Bjørn Tore Ness

Norsk Revyfestivals nye konsept får omstillingsstøtte

Publisert: 29. april 2021 kl 09.13
Oppdatert: 29. april 2021 kl 09.13

NM i revy arrangeres under Norsk Revyfestival på Høylandet annen hvert år. Som en konsekvens av pandemien, kommer det i 2021 et helt nytt konsept: «Revy-Norge Rundt», skriver Norsk Revy i en pressemelding.

Idéen bak prosjektet er å lage en programserie fra mange forskjellige steder i Norge med sterke revytradisjoner. Med revy som kjerne skal sendingene legge vekt på lokal historie, ildsjeler og stedsportretter – i tillegg til humoristiske innspill og konkurranser. Det vil også bli muligheter i løpet av rundreisen for direkte kvalifisering til NM i Revy som avholdes i Olavshallen, Trondheim i november 2021.

– Da pandemien inntraff, ble vi alle nødt til å tenke nytt. Når revyfolket ikke kan samles på Høylandet, så måtte «Høylandet» komme ut til dem, sier Ina Dahl, daglig leder i Norsk Revy.

Stimulerer til økt aktivitet

Målet med dette omstillingsprosjektet er å stimulere til revyaktivitet, styrke de eksisterende regionale revyfestivalene og skape lokalt engasjement ved å synliggjøre lokalsamfunnene. Norsk Revyfestival skal altså reise vårt landstrakte land rundt for å spre god norsk revyhumor.

Revy-Norge Rundt braker løs i den tradisjonelle andre helga i juli med første sending fra Høylandet, for deretter å fortsette rundreisen i september og oktober. Med seg på reisen har de et svært kompetent team av fagpersonell som skal sikre direktesendinger av høy kvalitet. De skal reise til Lakselv i nord, Langesund i sør, Fitjar i vest og Hamar i øst, for å nevne noen av destinasjonene. Kransekaka toppes deretter med selve finalen i NM i revy som går av stabelen med fysiske revyforestillinger i Olavshallen, Trondheim 5.-6. november.

Deres største ønske er at revy-Norge skal overleve og utvikle seg videre, til tross for de utfordringer pandemien har skapt. Dette prosjektet skal spre glede i bygd og by. Revyscenen er og skal fortsatt bestå som en inkluderende, mangfoldig og fristilt arena.

 Vi fryktet at vi ble nødt til å gjennomføre en 100 prosent digital versjon av NM i revy. Nå er vi både lettet og takknemlige for å kunne tilby Revy-Norge Rundt til revyfolket, sier Pål Hasselvold, som er fagansvarlig i Norsk Revy.

 Støtten fra Innovasjon Norge var helt avgjørende for å kunne gjennomføre dette prosjektet. Vi har underveis i denne søknadsprosessen jobbet mye for å få til en fornuftig gjennomføringsplan. Nå ser vi virkelig frem til å sette planene ut i livet, sier Ina Dahl.

Støtte fra Innovasjon Norge

Omstillingstilskudd fra Innovasjon Norge kunne gis til omstillingsprosjekter, der event- og reiselivsbedrifter jobber med blant annet omstilling og endring av driftskonsept og forretningsmodell, ekstraordinære kostnader, smitteverntiltak, nye produksjonsmetoder og endring av distribusjonskanaler. Revyfestivalen og programserien kom inn under ordningen.

– Norsk Revyfestivals prosjekt treffer godt på ordningen og det blir spennende å se hvordan de lykkes med å legge om modellen totalt for sitt viktigste arrangement, sier Grete Ubbe Løveid fra Innovasjon Norge. Hun presiserer at de har fått inn mange søknader og har måttet prioritere mellom gode prosjekter.

– Dette prosjektet var et av dem med godt potensial, både med tanke på omstilling for å opprettholde drift her og nå samt nyutvikling. Innovasjon Norge har tro på at Norsk Revyfestival evner å finne nye løsninger som kan gi spennende og nye bærekraftige forretningsmodeller, også etter at pandemien er over, fortsetter hun.

Styreleder i Norsk Revy, Hilde Bergebakken mener tilskuddet fra Innovasjon Norge er av stor betydning både nå og for fremtiden. Bergebakken og resten av styret er glade for at Innovasjon Norge gir Norsk Revyfestival denne muligheten til å omstille seg for styrkning og videreføring av revyfestivalen og revyfestivalene rundt om i Norge.

– Dette er et viktig bidrag til oss med tanke på revyfestivalens betydning, verdiskaping og ringvirkninger i reiselivsnæringen, sier styreleder Hilde Bergebakken.