– Jeg ser virkelig frem til å bruke all min energi til å bidra i den videre utviklingen av Kulturdirektoratet sammen mine nye kolleger der, sier Øystein Strand. Foto: Kulturtanken

– Jeg ser virkelig frem til å bruke all min energi til å bidra i den videre utviklingen av Kulturdirektoratet sammen mine nye kolleger der, sier Øystein Strand.

Foto

Kulturtanken

Ny avdelingsdirektør for kunstnerisk produksjon og formidling

Publisert: 21. april 2023 kl 14.33
Oppdatert: 21. april 2023 kl 14.33

– Jeg ser virkelig frem til å bruke all min energi til å bidra i den videre utviklingen av Kulturdirektoratet sammen mine nye kolleger der. Jeg er særlig opptatt av samspillet mellom Kulturdirektoratet og det kollegiale organet Kulturrådet, og er svært motivert for å bidra til at rådskollegiet og fagutvalgene har det støtteapparatet de trenger for å utføre sine verv, sier Øystein Strand ifølge en pressemelding.

Strand har fungert som direktør i Kulturtanken siden 2020, og har tidligere jobbet fem år som avdelingsdirektør i Kultur- og likestillingsdepartementet. Han er utdannet musiker og har blant annet som jobbet som musiker, produsent og kulturleder. Strand har erfaring fra kommune, stat, fylke og profesjonelt kulturliv. Avdelingen han nå skal lede utfører mange av sekretariatsoppgavene for Kulturrådet, som forvalter Norsk kulturfond på armlengdes avstand fra myndighetene.

– Norsk kulturfond, og det faktum at en del av det statlige kulturbudsjettet forvaltes etter prinsippet om armlengdes avstand, er etter min mening en kjerne i den norske kulturpolitikken. Fondet har avgjørende betydning for å sikre at vi også i fremtiden skal ha en mangfoldig, relevant og variert profesjonell kunstsektor i Norge. Praksisen med et uavhengig organ og vurderinger i råd og utvalg basert på kunstnerisk skjønn er den beste modellen for å sikre et fritt og uavhengig kulturliv, sier Strand.