Foto

Gyldendal

Norsk bok til den internasjonale filmfestvalen Berlinalen

Publisert: 30. januar 2023 kl 12.49
Oppdatert: 30. januar 2023 kl 12.49

­– Det føles som et skikkelig klapp på skulderen! Jeg elsker film! sier en lykkelig Julia Kahrs om nyheten.
Forfatteren er både overrasket og veldig glad over at Familien Brattbakk skal presenteres på Berlinalen.

– Dette føyer seg inn i rekken av uventede begivenheter knyttet til denne boken. Det var i alle fall ikke noe jeg var forberedt på, men uansett utfall er det en stor anerkjennelse som jeg tar med meg videre.

Julia Kahrs fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med Familien Brattbakk i fjor, som er hennes femte bok. Den ble nominert til både ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen, og vant også Brageprisen 2022 i kategorien for barne- og ungdomsbøker. 

Trangt nåløye 

Mer enn 190 bøker fra 30 land var påmeldt “Books at Berlinale 2023”, men kun 11 vant frem og vil bli pitchet 20. februar i Berlin. «Books at Berlinale” er en årlig begivenhet som finner sted under filmfestivalen i Berlin og arrangeres i samarbeid med bokmessen i Frankfurt. 

Her blir et knippe bøker valgt ut, som blir regnet for å være spesielt passende for en tv- eller filmadapsjon, og presentert for ulike filmprodusenter. 

Var aldri tvil om potensialet 

Rettighetsansvarlig Kirsti Kristoffersen i Gyldendal er den som skal pitche boken for filmprodusentene på festivalen i februar: 

– Det er utrolig stort at Familien Brattbakk kom gjennom nåløyet, og det er veldig gøy få lov til å pitche Julia Kahrs fantastiske bok på Berlinalen på vegne av Gyldendal Agency og Julia Kahrs.

Kristoffersen forteller at det aldri var tvil om hvilken bok Gyldendal Agency skulle sende inn som sitt bidrag i år. 

Familien Brattbakk er et ellevilt, koko og gøyalt univers som helt klart ville gjort seg godt også som film. Historien er morsom for både barn og voksne, og ikke kjedelig et sekund. Her tenker jeg både norske og internasjonale filmprodusenter bør kjenne sin besøkelsestid!

Julia Kahrs er bokaktuell igjen denne våren med barneboken Noor og miniatyren som utgis på Gyldendal i slutten av februar.