Munchmuseet setter pris på å kunne vise samtidskunst til et bredt publikum på Øya. I bakgrunnen skimtes skulpturen "Vindfruen", som skal performancehylles. Foto: Audun Braastad / NTB

Munchmuseet setter pris på å kunne vise samtidskunst til et bredt publikum på Øya. I bakgrunnen skimtes skulpturen «Vindfruen», som skal performancehylles.

Foto

Audun Braastad / NTB

Munch fornyer samarbeidet med Øya

Publisert: 8. august 2023 kl 08.09
Oppdatert: 8. august 2023 kl 08.09

Kunstmuseet og musikkfestivalen har samarbeidet siden 2018. Den nye avtalen mellom Munch og Øya signeres torsdag, og inkluderer konserter på Munch og et eget festivalprogram basert på museets samtidskunstsatsing.

– Munch og Øya har et sterke felles interesser som vi er glade for å kunne videreføre gjennom et forsterket samarbeid. Gjennom Øya får vi vise frem vår samtidskunstsatsing til et bredt publikum, sier Munch-direktør Tone Hansen.

Øyas daglige leder Tonje Kaada sier hun er utrolig glad for at Munch ønsker å bidra med å skape eksklusive samtidskunstopplevelser for festivalpublikummet.

Og på årets festival får festivalgjengerne oppleve den kritikerroste performancekunstneren Manuel Pelmus. Inspirert av nabolagets historie, arbeiderklassearv, mangfoldig kultur og skeive historier skal Pelmus og fire dansere hylle skulpturen «Vindfruen». Den er utført av Ole Kristian Sjølie i 1980 og låner også navn til en av Øya-scenene.

– Emanuel Pelmus er en del av høstens Live-program hos oss, og det er en glede å få vise dette kunstprosjektet også for Øya-publikummet, sier Munch-direktøren om performancen, som finner sted tre ganger om dagen, kl. 17, 18 og 19, fra onsdag til og med lørdag.

Pelmus (f. 1974) fra Romania er nå bosatt i Oslo og har bakgrunn fra koreografi og dans. Ifølge omtalen utforsker han menneskekroppens relasjon til erindring og historiekonstruksjon. Arbeidene hans har blitt vist på en rekke internasjonale museer, blant demTate Modern og Centre Pompidou.