Dutty Dior har grunn til å smile – han er nominert til Musikkforleggerprisen i klassen for årets opphaver i populærmusikk. Foto: Gitte Johannessen / NTB.

Musikkforleggerprisens nominerte klare: – Et enormt spenn i norskkomponert musikk

Publisert: 18. januar 2023 kl 13.58
Oppdatert: 18. januar 2023 kl 13.59

­Det er Musikkforleggerprisen som i slutten av mars skal deles ut for niende gang, for å sette fokus på dem som skaper musikken. Nå er listen over de nominerte opphavspersonene klare.

– Årets nominerte representerer et enormt spenn i norskkomponert musikk og blant norske komponister og låtskrivere. Fra fengende k-pop, mystiske instrumentallåter og hjerteskjærende synthmusikk til banebrytende samtidsmusikk og perfekt tilpassede originalkomponerte verk til reklameproduksjoner, sier Ingrid Ytre-Arne, prosjektleder for prisen.

Hun påpeker at mangfoldet i stor grad også gjenspeiler jobben musikkforlagene gjør med å fremme komponistene, låtskriverne og produsentene både nasjonalt og internasjonalt.

29. mars skal prisene for Årets verk, Årets gjennombrudd og Årets opphaver deles ut i to klasser, som er populærmusikk og klassisk/samtidsmusikk. Det skal også utdeles ærespris og pris for Årets mest spilte låt og for Årets synkronisering i Kulturkirken Jakob.

For eksempel er «After Like», en internasjonal hit i fjor fremført av k-popbandet IVE og som har 152 millioner Spotify-avspillinger, nominert i klassen for årets populærmusikalske verk. Der er nemlig et knippe norske låtskrivere med på laget – og skal kappes om æren med blant annet Highasakite for «Mother», Arys «My Aw Sustains», Orions Belte med «Møllevalsen» og Broiler og Sofilouds «OMG».

– De nominerte i år speiler at norsk populærmusikk spenner vidt, når langt og satser hardt. De nominerte angriper det fra ulike musikalske ståsted, men har til felles et ambisjonsnivå og talent av skyhøy internasjonal klasse, sier Jørgen Hegstad, med i årets popjury.

Her er de nominerte

* Årets verk – Populærmusikk:

«Møllevalsen» – Orions Belte, «OMG» – Broiler, Sofiloud, «After Like» – IVE, «Mother» – Highasakite, «My Awe Sustains» – Ary

* Årets opphaver – Populærmusikk:

Synne Vorkinn (Synne Vo), Kristoffer Eriemo (Dutty Dior), Anders Nilsen, Ariadne Loinsworth (Ary)

* Årets gjennombrudd – Populærmusikk:

Amanda Georgiadis Tenfjord (Amanda Tenfjord), Synne Vorkinn (Synne Vo), Victoria Karlskås Andersen (Victoria Nadine)

* Årets verk – Klassisk-/Samtidsmusikk:

«Together» – Henrik Hellstenius, «H2o-Trilogien» – Cecilie Ore, «Three Fancies For Wind Ensemble» – Torstein Aagaard-Nilsen

* Årets Opphaver – Klassisk-/Samtidsmusikk:

Lasse Thoresen, Maja S.K. Ratkje, Henrik Skram

* Årets synkronisering:

«Lego Star Wars: This Is How We Play» – Roy Westad. «Time To Change» – Daniel Løberg. «Equinor 50» – Nils Martin Larsen