Ghost er klare for Tons of Rock. Foto: AP

Tons of Rock slipper de første 2023-artistene

Publisert: 8. november 2022 kl 10.15
Oppdatert: 8. november 2022 kl 10.15

­– Publikum vet å løfte forventningene og med årets suksess-festival friskt i minne, jobber vi på for å overgå oss selv, sier bookingansvarlig og daglig leder for rockefestivalen på Ekebergsletta i Oslo, Jarle Kvåle.

– Første slippet til neste års festival er fylt med favoritter. Pantera på Tons i Oslo er en drøm vi nesten ikke trodde på selv, hevder Kvåle videre.

For det amerikanske heavybandet gjør sin første konsert i Norge på 23 år, og er sammen med svenske Ghost – som ifølge Kvåle har hatt en rekordvekst som man ikke har sett av et band på flere tiår – de to største navnene bekjentgjort tirsdag.

Courtney LaPlante i det canadiske bandet Spiritbox, som er klare for neste sommers Ton of Rock-festivalen. Foto: AP

Pantera og Ghost får følge av polske Behemoth, amerikanske Clutch, franske Gojira, canadiske Voivod, tyske Powerwolf som feirer 20-årsjubileum neste år, svenske Avatar og canadiske Spiritbox – som med vokalist Courtney LaPlante har et av de foreløpig få kvinnelige innslagene på Tons of Rock-artistlisten.

Fra Norge kommer et fint knippe band:

Blackmetal-legendene i Mayhem gjør sin eneste norske 2023-opptreden på Ekebergsletta i juni. TNT er gjenforent og stiller med gamlevokalisten Tony Harnell på sin «One Last Tour»-turné som stopper på Tons of Rock. Veteranene i Stage Dolls lover hitparade, ifølge pressemeldingen. Yngre band som Honningbarna, The Good The Bad and The Zugly og brenn fullfører den norske delen av det første artistslippet for 2023.

Billettsalget starter fredag denne uken og foreløpig satser Tons of Rock på samme kapasitet som i 2022, får NTB opplyst.

Da besøkte over 80.000 publikummere Tons of Rock, som var utsolgt og hadde et rekordår.