Eirik Dørsdal fra bandet Picidae er gjest i Plottet. Her sammen med vokalist Tara Øverland. Foto: André Tribbense.

Plottet: Spilte inn plata på to dager

Publisert: 15. desember 2022 kl 09.03
Oppdatert: 15. desember 2022 kl 09.04

­Etter pandemi og nedstengning var det godt å komme i gang med musikk igjen, forteller Eirik Dørsdal i bandet Picidae. Han er gjest i Plottet.

Hør hele podkasten her:

Bandet spilte inn det kommende albumet i rekordfart. Plata kommer ut i mars, og vi får høre deres nye singel.

– Da vi først kom i studio etter pandemien, gikk det veldig raskt. Vi var hos Morten Martens på Odderøya i Kristiansand, i kjente omgivelser. På to dager var plata ferdig innspilt.

Tittelen på singelen «Crystal Rosa» spiller på det legendariske kultbandet Pixies’ platetittel «Surfer Rosa», og er en hyllest til dette bandet som preget mye av vokalisten Taras ungdomstid, forteller Dørsdal.

– Det er nok vanskelig å høre noen direkte musikalske referanser til Pixies i låta, men i teksten vil du nok både kjenne igjen tittelen på plata deres «Surfer Rosa», og den kjente tekstlinjen fra «Break my body» som i Taras versjon ble omskrevet til det motsatte: «Break my bones, hold my body».

Seieren over døden

I delen om kristendom svarer professor ved Høyskolen Innlandet, Eivor Oftestad, ut spørsmålet om løpet er kjørt for kristendommen.

– Når myndighetene ikke opprettholder kristendommen, kan løpet være kjørt. I hvert fall er tiden for kristendommen som premissleverandør over. Men troen forsvinner ikke. Kirken må reorientere seg.

Professor ved Høyskolen Innlandet, Eivor Oftestad, er gjest i Plottet. Foto: Martin Shantz Heide.

Spørsmålet er om vi skal kjempe med nebb og klør for å beholde de kristne verdiene som grunnlag i samfunnet, eller om vi skal justere dem i takt med dagens samfunn? 

– Jeg har egentlig ikke tro på noen av delene, sier hun. Vi må spørre oss om hva kirkens oppgave er i dag. Da tror jeg det handler om å vitne om Jesus. Det handler om mer enn personlige trosforestillinger. Kirken er en motkultur i samtiden. Troen på Kristus er troen på seier over døden, understreker hun.