Sissel Kyrkjebø juleturnerer i tre land denne julen. Her er hun på støttekonserten for Ukraina tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB

Sissel med store juleplaner

Publisert: 4. november 2022 kl 13.21
Oppdatert: 4. november 2022 kl 13.21

«Glade jul» solgte i 450.000 eksemplarer da albumet utkom i 1987. Den fortsatte å selge, og sammen med utgivelser i andre land er salgstallet over en million. Nå er Sissel klar med nok et nytt julealbum:

Det heter «Winter Morning» og slippes 18. november – dagen etter at Sissel synger i gang juleturneen «Sissels jul» i Bærum Kulturhus. 21 konserter blir det i alt, i Norge, Sverige og Danmark, der Sissel Kyrkjebø runder av juleturneen 19. desember.

– På det nye albumet er det en del kjente og kjære julesanger. Jeg har tatt med blant annet «Det hev ei rose sprunge», «Deilig er jorden», «Silent Night» og en veldig fin, men ikke så kjent julesang som heter «The Secret of Christmas», fortalte Kyrkjebø til Fædrelandsvennen nylig.

«Det hev ei rose sprunge» ble sluppet fredag som singel, og er innspilt i Utah med Tabernacle Choir and Orchestra. Albumet låner tittel fra en av de nye julesangene som Sissel også byr på, skrevet sammen med advokatektemannen Ernst Ravnaas.

Da hun slapp «Winter Morning»-singelen i forrige måned, sa hun at den «beskriver en vintermorgen der du er helt alene, det er helt stille, veldig mørkt og man er bare så trøtt. Men så vet du at lyset kommer, og da kommer også de positive tankene».