Jenny Hval har mye på gang denne våren og sommeren, etter at hun slipper albumet «Classic Objects» denne uken.
Foto
4AD

Øya om Jenny Hval og Charlotte Dos Santos: – To unike soloartister som vil prege 2022

Publisert: 11. mars 2022 kl 09.36
Oppdatert: 11. mars 2022 kl 09.36

Etter Oslo-konserten 11. mars følger Jenny Hval på med konserter i Bergen, Stavanger og Trondheim i mars, før det blir Europa-konserter i april og nordamerikansk turné i mai. Nå er det også klart at hun også blir å oppleve på Øya i august.

«Classic Objects» byr på låttitler som «Freedom», sluppet som singel i forrige uke, «Year of Love», «American Coffee», «Cemetery of Splendour» og «The Revolution Will Not Be Owned»» og er Jenny Hvals første utgivelse på sitt nye plateselskap 4AD.

– To helt unike soloartister

Låtene kom til som følge av koronapandemien, som minnet henne på tidligere anledninger i livet der hun følte seg strippet for verdi, som da en cøliakidiagnose stoppet starten på musikkarrieren.

– Det fikk meg til å ønske å skrive enkle historier. Problemet mitt var at jeg innså at musikkomponenten i skriveprosessen fikk ordene til å forville seg fra sin sti og til og med hoppe ut i det absurde. Jeg tror det er dømt til å skje når det er musikk i bildet. Tross alt er en sang ikke bare ord, den har en melodi og grunnen til at vi har melodier er for at vi skal gå inn i mørket og hoppe utfor stupet, sier Hval ifølge 4AD.

Hun opptrer på Øya lørdag 13. august, og samtidig bekjentgjør festivalen at de også har booket Charlotte Dos Santos til å opptre torsdag 11. august.

– Nå er to helt unike soloartister klare for Tøyenparken. Vi tror både Jenny Hval og Charlotte Dos Santos kommer til å prege musikkåret 2022, skriver Øyafestivalen i sin pressemelding.