Maj Britt Andersen
Foto

– Teksten til «Væla omkring» er mer aktuell enn noen gang, sier Maj Britt Andersen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Maj Britt Andersen syntes «Væla omkring» passet ekstra godt som julesang i år

Publisert: 1. november 2022 kl 09.14
Oppdatert: 1. november 2022 kl 09.14

­– Det er jo egentlig en låt som Geir Holmsen og Trond Brænne skrev til meg i 1987 til juleplaten vår. Jeg foreslo den fordi jeg tenkte at denne teksten er mer aktuell enn noen gang, forteller Maj Britt Andersen til NTB.

For «Væla omkring» er en nedpå sang som handler om det nære og det trygge de fleste av oss forbinder julen med her hjemme – med julefrokost for både familie og småfugl. Samtidig er det en sang som ifølge Andersen strekker seg «lenger ut i væla, hvor æilt itte er fredfullt som snø».

«Væla omkring»
Foto

I mars stilte Maj Britt Andersen (t.v.) og datteren Daniela Reyes opp på støttekonsert for Ukraina. Nå har de årets julesang fra Frelsesarmeen med «Væla omkring». Foto: Heiko Junge / NTB

For juledags frokost kan også være «for dem som må slåss og for dem som må kjempe og blø» … så verden omkring dem blir fredfull som snø».

«Væla omkring»
Foto

«Væla omkring» er årets julelåt fra Frelsesarmeen, og mor Maj Britt Andersen og datter Daniela Reyes synger begge to. Foto: Grappa NTB kultur

– Med krigen i Ukraina, så tror jeg at mange vil tenke at vi må hjelpe litt ekstra til. Ikke bare til de her hjemme som har det vanskelig blant annet på grunn av dårlig råd, men også at vi strekker oss litt lenger og ser nøden i andre land som trenger hjelp, legger hun til.

I over 20 år har Frelsesarmeen gitt ut juleplate eller julelåt i forbindelse med innsamlingsaksjonen Julegryta.

– Man har lyst til å bidra og det er fint å få lov til å gjøre det med en sang og samtidig kanskje hjelpe noen, sier Daniela Reyes, mens Maj Britt Andersen har fortalt om hvordan oldemoren spilte for Frelsesarmeen på Hedmarken og samlet inn penger til gode saker.

– Sangen «Væla omkring» er sterk og rørende i en vanskelig tid for mange, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.