Bare Frode Alnæs og hans gitarer blir å høre på den kommende platen «Mine venner i nøden», som utkommer i februar. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Frode Alnæs snart klar med plate med kun seg selv og gitarene

Publisert: 12. desember 2022 kl 11.17
Oppdatert: 12. desember 2022 kl 11.19

­Men nettopp en slik plate er underveis fra gitarvirtuosen kjent fra Dance With A Stranger og kommer i februar neste år.

Tittelen på albumet er «Mine venner i nøden», og er Frode Alnæs sin avrunding av 40-årsfeiringen som artist – der den følger etter fjorårets juleplate «Lang desember natt» og «Beste tia mi», som kom i mars i år.

På instrumentalplaten blir kun Frode Alnæs å høre, i selskap med sine gitarer. Første forsmak kom før helgen, i form av singelen «Natt og dag».

– En vemodig og vakker låt, som har både mørket og lyset i seg. Kanskje mest lyset. I desember er dagene korte og mørke, men det er også i disse tider det snur. Låten signaliserer at vi på nytt går mot lysere tider, sier han.

Frode Alnæs rundet 40 år som profesjonell musiker, artist og komponist i 2022, og fortalte til NTB at musikken aldri stopper opp med å komme til ham. Bare i koronatiden skrev han rundt 40 nye låter.

– Musikk, gitarspill, låtskriving, det er livet mitt. Og en del av det handler om å få det ut. Jeg er alltid i gang, jeg vil alltid videre. Hver plate er som kapitler i livet. Uten gitar er jeg ikke noe. Det er livet mitt, da forundres og begeistres jeg ennå – av det jeg har levd av i 40 år, og som egentlig befinner seg i fornuftens grenseland, oppsummerte Frode Alnæs seg selv:

– Det er bare sånn det er, det er meg. En som kan «spæll med de fleste», men som også har behov for å skrive sanger.