Brian Eno skal møte Aurora til samtale om hva musikken kan gjøre for miljøet og planeten i London i april.
Foto
GEI / handout

Aurora i samtale med Brian Eno på arrangement i London

Publisert: 28. mars 2022 kl 09.33
Oppdatert: 28. mars 2022 kl 12.24

Det er tittelen på samtalen de skal ha når arrangementet Green Events & Innovations Conference (GEI) går av stabelen i London 29. april. Det er 14. gang at konferansen finner sted, men første gang at den er en offisiell del av International Live Music Conference.

Brian Eno – kjent fra Roxy Music og som fremstående produsent – er også aktivist. I fjor grunnla han stiftelsen EarthPercent, som skal vise hvordan musikkbransjen på en enkel måte kan engasjere seg. Eno ser for seg at musikere og bransje forplikter seg til å gi en liten andel av inntekten til stiftelsen, som kanaliserer pengene videre.

– Mange i musikkbransjen ønsker å gjøre noe for å bistå i klimakrisen, men vet simpelthen ikke hvordan. Derfor jobber EarthPercent med forskere og eksperter for å finne frem til og gi økonomisk støtte til de mest lovende løsningene, uttaler Eno på hjemmesiden.

Nå møter han Aurora til samtale. Den norske artisten er «ekstremt engasjert» i miljøspørsmål, og har et dypt og spirituelt forhold til naturen. Før hun opptrådte på FNs klimatoppmøte i november i fjor, sa hun til NRK at «klimakampen er en av hennes største hjertesaker».

Andre temaer som skal tas opp på London-konferansen er transport og energibruk, grønnere konsertarenaer så vel som festivaler, og bærekraftig mat og drikke samt resirkulering. Man vil også vise frem det nyeste i grønne teknologiske løsninger. Blant øvrige foredragsholdere finner man Kara Djurhuus, som leder Roskilde-festivalens filantropiske virksomhet.