Foto

Kate Bush-låten «Running Up That Hill» fra 1985 fyker oppover på topplistene. Foto: AP Photo

37 år gammel låt er nå verdens mest spilte sang på Spotify

Publisert: 8. juni 2022 kl 09.36
Oppdatert: 8. juni 2022 kl 10.44

Kate Bush topper nå Spotify globalt med låten «Running Up That Hill» fra 1985, ifølge VG.

Bakgrunnen for dette er låtens tilstedeværelse i den fjerde sesongen av Netflix-serien «Stranger Things», som hadde premiere i slutten av mai.

1985-klassikeren, som er å finne på Kate Bush-albumet «Hounds of Love», har ligget i ryggen på Harry Styles’ «As It Was» i nesten en uke, skriver avisa. Men nå kan altså Bush smykke seg med å ha den mest populære sangen i verden.

Låten høres første gang i rollefiguren Max Mayfields (spilt av Sadie Sink) walkman, i premiereepisoden til sesong fire, og den er siden å høre flere ganger i løpet av denne ferske fjerdesesongen.

Slår tidligere listeplassering

«Running Up That Hill» er dessuten oppe på en åttendeplass på den amerikanske singellisten – og slår dermed sin originale listeplassering.

Foto

Sadie Sinks rollefigur hører på Kate Moss-låten «Running Up That Hill», noe som har gitt låten en boost. Foto: AP

Den gamle låten nådde aldri lenger opp enn 30. plass da den opprinnelig utkom. «Stranger Things»-suksessen sørger for den første topp 10-plasseringen for Kate Bush i USA med den 37 år gamle låten.

Også i Storbritannia gjør den det bra: Også der topper «As It Was» singellisten, mens Kate Bush ligger an til å kapre andreplassen med «Running Up That Hill» når de britiske listene offentliggjøres mot slutten av uken.

– Rørende

I en presseuttalelse fra Bush tirsdag omtaler hun «Stranger Things» som «et episk stykke arbeid» og forteller at hun har fulgt serien siden starten og sett hver sesong, sammen med familien.

– Det er veldig rørende at sangen har blitt så varmt mottatt, særlig siden det hele drives frem av unge fans som elsker serien, sier hun.

Hun skriver videre at da de henvendte seg til dem for å bruke «Running Up That Hill», var det lett å merke at det var lagt mye omtanke i hvordan den var brukt i historiens kontekst.

Få låter har klart det samme

Hvor vanlig er det egentlig at eldre sanger kommer tilbake på hitlistene lenge etter at de ble gitt ut?

Man kan kanskje tenke at det ikke er så uvanlig med tanke på at mye eldre musikk brukes i nyere filmer og serier, men ifølge Billboard, det amerikansk musikkmagasinet som er mest kjent for sine lister over plater og låter, er det ikke så vanlig:

I løpet av de 63 årene listen Hot 100 har eksistert, er det faktisk bare «Running Up That Hill» og sju andre låter som har greid å komme opp blant topp 10 etter å ha vært på listen tidligere.