Hôy La leverte varene under by:Larm.
Foto
Bård Andersson
by:Larm 2021

Stemningsbombe med eget uttrykk

Publisert: 4. oktober 2021 kl 14.00
Oppdatert: 24. november 2021 kl 02.07

by:Larm 2021

STED: Ingensteds

ARTIST / BAND: Hôy La

OPPTREDEN: 5

LYD: 5

STEMNING: 5

Artisten Hôy Las prosjekt handler mye om følelser som smerte, sinne og sårbarhet, og tolkes gjennom dissonans, oppløsning, repetisjon og dramatiske vendinger, pakket inn i en cyberpunk-atmosfære.

Foto
Hôy La i aksjon fredag kveld. Foto: Bård Andersson

Hun fikk en pangstart på karrieren med singelen «Please» i 2018. Året etter kom EP-en «X Heads» og en rekke opptredener, blant annet Roskilde i 2019. 2020 inneholdt konserter på eksklusive Berghain og en turné i Japan, rett før pandemien brøt ut. Debutalbumet «There’s a Girl Inside My Brain Who Wants to Die» kommer i October via NESM.

Stemningsbombe

På Ingensteds fredag 1. oktober viste Ingri Høyland, som hun egentlig heter, seg fra sin beste side: Delikate stemninger, pakket inn i et tiltalende lydbilde, fungerte som det ideelle bakteppet for sangeren, som er litt av en stemningsbombe i sitt uttrykk.

Foto
Piskregn stoppet ikke publikum fra å møte opp på Ingensteds denne fredagskvelden. Foto: Bård Andersson

Det er ikke bare klagesang her. Hele det følelsesmessige spekteret utleveres, uten at det noen gang blir påtatt. Bandet, en trio, inkludert Hôy La selv, låter også variert og fint. Trommeslager Anders Bach leverer rytmer som stort sett ligger utenfor straighte beater, og bidrar til at det hele blir spennende å høre på.

Trygg på eget uttrykk

Å hvile så mye på stemninger og følelser vokalmessig, er egentlig en stor risiko å ta for en musiker. Men Hôy La har allerede sitt eget uttrykk, og er trygg i sin rolle, noe som smitter over på publikum. En full sal viste å verdsette denne konserten, der det var interessant å observere hvordan publikum lyttet og tok inn inntrykk. Selv om folk jublet og var glade mellom låtene, var de hele tiden fokuserte på musikken og den fine opplevelsen artisten og bandet ga oss.

Etter en følelsesmessig karusell var det godt med både dans og smil fra Hôy La mot slutten av konserten.