Her er far og datter, Marte Eberson og Jon Eberson, fotografert da de slapp første felles plate sammen for tre år siden.
Foto
Gitte Johannessen / NTB

Far og datter Eberson tilbake: – Vi har et felles musikalsk språk

Publisert: 22. oktober 2021 kl 12.16
Oppdatert: 22. oktober 2021 kl 12.20

Da Marte Eberson ble rammet av den koronapåtvungne pausen i musikerlivet, foreslo faren Jon at de skulle gå i studio sammen igjen.

Det gjorde far og datter for første gang i 2017, samme år som alt krasjet i Highasakite og Marte Eberson var blant de «utstøtte» medlemmene. Resultatet var å høre på albumet «Empathy» som utkom i 2018.

Sist uke slapp Eberson, som de to kaller seg, «Between Two Worlds», der de utviklet tendensene fra forrige album, med vekt på det instrumentale. Resultatet beskrives som et musikalsk lydbilde «der det rå møter det sårbare, det drømmende møter det dynamiske».

– Det var godt å kunne gjøre noe lystbetont og positivt i en periode der hele Kultur-Norge lå nede for telling. Det føles veldig naturlig ut å jobbe sammen, selv om vi er far og datter. Vi har et felles musikalsk språk, men utfordrer hverandre på en fin måte, sier Marte Eberson om samarbeidet med sin legendariske jazzfar under bandnavnet Eberson.

Selv har hun bandet Löv og har jobbet mye med Ane Brun og Hedvig Mollestad i senere tid. På det nye albumet har Ebersonene med seg Aksel Skalstad på trommer, Jo Berger Myhre på bass og Rune Arnesen på perkusjon.

Albumets tittel, «Between Two Worlds», reflekterer ifølge presseskrivet tanker og assosiasjoner som handler om å dukke ned under overflaten; inspirert av alt fra konkrete drømmer til hvordan underbevisstheten jobber. «Drømmer man eller er man våken? Så jeg virkelig det, eller var det bare i fantasien?".

– Det å la seg inspirere av det som skjer i underbevisstheten er en spennende reise. Der kan fantasien gjøre at man tar nye veier og valg, sier Marte Eberson.