Urfolksfestivalen Riddu Riđđu ble først arrangert i 1991 og har fokus på musikk, kunst, dans, teater, litteratur, politikk og identitet.

Foto
Mads Suhr Pettersen / Riddu Riđđu
Urfolksfestivalen Riddu Riđđu

– I en særstilling blant norske festivaler

Publisert: 18. februar 2020 kl 12.32
Oppdatert: 18. februar 2020 kl 12.32

Frode Haugstvedt Henriksen sier at han aldri var i tvil da muligheten til å få jobbe for og med Riddu Riđđu bød seg. Han kaller festivalen «den viktigste møteplassen for samisk kultur i Norge».

Foto
Riddu Riđđus nye daglige leder Frode Haugstvedt Henriksen har erfaring fra TIFF og Bukta på festivalfronten. (Foto: Presse)

– Ikke bare gjennom et bredt og spennende kulturprogram, men også som en viktig arena for opplysning og debatt om urfolksspørsmål, heter det fra Henriksen i en uttalelse.

Han vil ha ansvar for festivalens daglige drift og administrasjon, samt videreutvikling av festivalens økonomiske rammer og bærekraft. Henriksen kommer til Riddu Riđđu fra Norges arktiske studentsamskipnad, der han har vært økonomirådgiver. Han har også lang erfaring fra Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) og fra Buktafestivalen.

Riddu Riđđu er en internasjonal urfolksfestival som foregår hvert år i juli i Kåfjord i Nord-Troms, og har fartstid fra 1991.