Heidi Austlid.

Foto

Cornelius Poppe / NTB scanpix

Heidi Austlid gir seg i IKT Norge

Publisert: 25. mars 2020 kl 13.55
Oppdatert: 26. mars 2020 kl 08.33

Austlid har ledet IKT-Norge siden 2015. Hun overtok stillingen som adm. direktør etter Per Morten Hoff.

Hun vil etter sommeren tiltre som administrerende direktør i Den norske Forleggerforening, som står foran en stor digital omstilling.

– Jeg er stolt over å ha ledet bransjeorganisasjonen for digitale næringer de siste fem årene. Vår næring bidrar til all den omstilling som Norge nå står i, og som vi virkelig har fått kjenne på den siste tiden. IKT-Norge er og skal være en tydelig stemme i den offentlige debatten, sier hun i en pressemelding. 

Da hun senere ringer Dagens Perspektiv er hun ute på en tur under en liten pause fra sin selvpålagte koronakarantene. 

– Forlagsbransjen står overfor en enorm transformasjon fremover. Det at de valgte å ansette meg med min digitale erfaring og kompetanse, er et signal om at de virkelig ønsker endring, sier hun. 

Det er ikke bare litteratur og bøker hun skal fremme, men også digitale læremidler.

Austlid forteller at hun alltid har vært interessert i bøker og kultur. For tiden leser hun på Jon Fosses Det andre namnet. 

– Jeg skal inn i en bransje som er mest kjent for det trykte ord, men den har vist seg svært endringsdyktig opp gjennom årene, sier hun.

Leter etter erstatter

Styret i IKT-Norge starter nå arbeidet med å finne ny toppleder til virksomheten. På vegne av styret sier styreleder Toril Nag:

– Styret i IKT-Norge er stolte av det laget IKT-Norge er og den stemmen de har i samfunnsdebatten. Heidi Austlid har også vært en viktig bidragsyter til at IKT-Norge er en solid organisasjon med et kompetent lag som hver dag jobber med å bedre rammebetingelser for det digitale næringslivet. Vi tror vi vil få mange spennende kandidater til topplederstillingen.

– Den som tar over er i hvert fall verdens heldigste, sier Austlid.