Foto

Thomas Walle, styreleder i Balansekunst, er glad for at Kultur- og likestillingsdepartementet ser verdien av Balansekunst sitt arbeid. Foto: Jane Lool

Statsbudsjettet 2023

Balansekunst: – Vi er en av budsjettvinnerne

Publisert: 11. oktober 2022 kl 13.00
Oppdatert: 11. oktober 2022 kl 13.53

– ­I et kulturbudsjett som i forkant ble varslet som fryst eller forsiktig, kommer nyheten om at kulturfeltets eget likestillings- og mangfoldsprosjekt Balansekunst er en av budsjettvinnerne, skriver Thomas Walle, styreleder i Balansekunst, i en pressemelding.

Regjeringen foreslår å øke støtten til foreningen med tre millioner kroner for å styrke arbeidet mot seksuell trakassering og for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Økningen utgjør mer enn en dobling siden fjorårets budsjett.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, uttalte i en videohilsen til Balansekunst at organisasjonen gjør en viktig jobb med å gi kulturvirksomheter veiledning, kompetanse og verktøy for å sikre et likestilt og mangfoldig kulturliv.

– Vi har sett at sårbare grupper risikerer å bli ekstra utsatt i økonomisk krevende tider, og det er fantastisk at Kultur- og likestillingsdepartementet ser verdien av Balansekunst sitt arbeid, sier Walle.

Han presiserer at kunst- og kulturaktører over hele landet vil nyte godt av den foreslåtte økningen til Balansekunst.

– Med den økte støtten bidrar regjeringen til å gjøre håndfast og virkningsfullt likestillings- og mangfoldsarbeid lettere tilgjengelig for feltet, sier han.

Om Balansekunst

Foreningen Balansekunst er et samarbeid mellom over 130 norske kunst- og kulturorganisasjoner som sammen jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Balansekunsts medlemmer tror på og forplikter seg til å jobbe for endring gjennom konkrete tiltak.

Dugnadsprosjektet bygger på innsatsen fra foreningens medlemmer. Foreningen utvikler og sprer kunnskap om praktisk likestillings- og mangfoldsarbeid, herunder arbeid mot diskriminering og seksuell trakassering, og gjennomfører kursing, rådgivning, samarbeid og tiltaksutvikling. Balansekunst driver også formidlings- og politisk påvirkningsarbeid.