Raja forsvarer stimuleringsordningen, og den korte fristen.
Foto
Terje Pedersen / NTB

«Skandalen» fra i april kan gjenta seg

Publisert: 10. juni 2021 kl 10.17
Oppdatert: 10. juni 2021 kl 10.17

Arrangører fikk syv virkedager på seg til å søke om støtte til konserter i perioden juli-oktober. Den korte fristen gjorde at mange ikke rakk å søke seg ferdig før fristen 1. juni.

De vet heller ikke om det er nok penger til alle. Dermed kan vi få en lignende «skandale» som i april hvor halvparten av søkerne fikk avslag.

Det var Kulturminister Abid Raja som satte den korte fristen. Dette fordi alle arrangørene skulle få svar før konsertene fant sted. Dette er noe arrangørene selv har etterspurt. Men bransjen ønsker seg også flere søknadsfrister. Det tror ikke Raja på.

–  Det blir feil å si at bransjen som sådan vil ha flere søknadsfrister, selv om noen enkeltaktører vil det. Inntrykket mitt er tvert imot at størsteparten av bransjen setter pris på grepet vi gjorde og forutsigbarheten det medfører, sier Raja til Aftenposten.

Det kom inn 1400 søknader innen fristen. De høye søkertallene mener han viser at ordningen er populær og treffer godt, og at det «motbeviser» at bransjen ønsker seg flere frister.

Arrangørene har også søkt om 622 millioner for juli og august, men regjeringen har bare satt av 325 millioner. For september og oktober er det søkt om 313 millioner. Her har Regjeringen satt av 400 millioner, som også skal deles med kompensasjonsordningen. Dermed kan man risikere at «skandalen» fra i april gjentar seg.

Skal alle få innvilget søknadene sine, må det bevilges enda mer penger i revidert nasjonalbudsjett. Det skal vedtas i Stortinget 18. juni.