Creo-leder Hans Ole Rian.
Foto
Ihne Pedersen
Creo

– Ordningen bør vare ut 2021

Publisert: 11. mai 2021 kl 13.10
Oppdatert: 11. mai 2021 kl 13.10

– Det er helt nødvendig med økte midler i begge disse ordningene, det er vi tilfredse med. Men husk at 400 av disse 950 millionene allerede er avsatt til arrangementer som allerede er gjennomført, sier Hans Ole Rian.

Creo mener at alle kompensasjonsordninger må vare ut året, og at regjeringen burde ha signalisert dette allerede nå. Utslitte kulturarbeidere og kulturbedrifter som i over et år har levd med stadig endrete rammevilkår behøver forutsigbarhet og trygghet nå for å komme over den siste kneika.

– Så ser vi at kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere har fått en påplussing på 354 millioner. Det viser med tydelighet at dette er en ordning som har vært helt avgjørende for veldig mange, og at regjeringens forsøk på å skrote denne i sitt forslag til statsbudsjett i fjor var helt feilslått. Heldigvis var Stortinget uenig i dette, noe både vi i Creo og mange tusen kulturarbeidere var særdeles glade for, påpeker Rian.

Men denne ordningen er ikke forslått utvidet, den varer enda kun til ut september. Rian mener at også denne må vare ut 2021.