Kultur- og likestillingsminister Abid Raja kreves på banen med en egen krisepakke til kunstnerne, og ikke bare institusjonene som stiller ut kunsten deres.

Foto
Terje Pedersen / NTB scanpix

Kunstnere vil ha egen krisepakke

Publisert: 25. mai 2020 kl 09.17
Oppdatert: 25. mai 2020 kl 09.17

Norske kunstnere mener kulturminister Abid Raja (V) har dårlig tid på seg med å komme på banen med en hjelp til kunstnere som er rammet av virusutbruddet.

Styreleder Ruben Steinum i Norske Billedkunstnere (NBK) har støtte fra 3.000 medlemmer og krever en egen krisepakke for kunstnerne, skriver Dagsavisen. Også Unge Kunstneres Samfund støtter kravet.

– Det er de skapende kunstnerne som er innholdsprodusentene til museene og kulturinstitusjonene landet rundt. Kunstnerne må umiddelbart få tilgang på velferdsordninger på lik linje med ordinære arbeidstakere i den nasjonale dugnaden, sier styreleder Steffen Håndlykken i UKS, til avisen.

Statsminister Erna Solberg (H) lovet i forrige uke at det denne uka skal komme en ny krisepakke til norske museer. Den nye krisepakken vil gjelde museene som ikke kvalifiserte for støtte i den første krisepakken for kulturlivet, de som ligger over 60 prosent offentlig finansiering, ifølge Bergens Tidende.