Arild Rønsen er tidligere AKP(m-l)-medlem og skribent i Klassekampen. Han synes det er rart at Klassekampen ikke har anmeldt boka til Michelet, men mener det blir vanskelig å gå i debatt når Michelet «tror» hun vet noe.
Foto
Terje Pedersen / NTB
Arild Rønsen

– Rart at Klassekampen ikke har anmeldt boka til Michelet

Publisert: 29. januar 2021 kl 08.00
Oppdatert: 2. februar 2021 kl 08.21

Arild Rønsen synes det er rart at Klassekampen ikke anmelder ei bok som han sier til de grader berører avisas nære fortid. Men han har tiltro til ansvarlig redaktør Mari Skurdal, når hun sier at Klassekampen ikke har noe «engstelig» forhold til historien.

Rønsen har selv anmeldt boka til Tania Michelet på sin hjemmeside, og mener det er ei god bok.

– Det er imidlertid vanskelig å gå inn i en debatt der Tania utelukkende «tror» hun veit noe, uten en eneste henvisning til verken det ene eller andre som skal underbygge hennes «tro», sier Rønsen til KulturPlot.

Rønsen ser heller ikke for seg at det lusker noen gamle AKP(m-l)-krefter i gangene i Klassekampens redaksjon og bestemmer hvilke bøker som skal anmeldes.

– Den eneste ur-ml-eren som jobber i avisa i dag er så vidt jeg veit utenriksjournalisten Peter M. Johansen – og jeg kan vanskelig se for meg at han har noen innflytelse på hva bokredaksjonen steller med. Politisk redaktør Bjørgulv Braanen har tatt farvel med ml-tradisjonen gang på gang, og har neppe verken innflytelse eller prestisje knytta til prioriteringene i bokredaksjonen.

Selv om Rønsen mener Michelet har skrevet ei god bok med en fortelling som kan gripe mer enn AKP(m-l)-ere og kristne, mener han Michelet må komme med noe mer i kritikken sin mot Klassekampen.

– Alle og enhver kan jo si at «jeg tror det har sammenheng med ...», legger Rønsen til.