Bjørn Eidsvåg søkte om tre millioner i koronastøtte, og fikk ja dagen etter.
Foto
Terje Pedersen / NTB
Kulturrådet

– Vanskelig å si hvor lang tid vi bruker på behandlingen av søknadene

Publisert: 16. november 2020 kl 11.04
Oppdatert: 17. november 2020 kl 10.35

I et åpent brev til kulturmininster Abid Raja etterlyser konsertarrangører svar på en rekke spørsmål knyttet til stimuleringsordningen. Dette gjelder også saksbehandlingstiden til Kulturrådet, som håndterer søknadene. Det er sendt inn 868 søknader på stimuleringsordningen, som gjelder ut året. Ifølge brevet har 116 søkere fått innvilget støtte, 30 har fått avslag – og hele 721, eller 83 prosent, har ikke fått svar.

Ferske tall

De aller ferskeste tallene som KulturPlot har hentet inn, viser at over 900 hittil har søkt om støtte. I potten ligger det 500 millioner kroner. Så langt har rundt 180 søknader blitt ferdigbehandlet, og 115 millioner er bevilget, ifølge Kulturrådet.

Foto
Seksjonsleder i Kulturrådet, Guri Langmyr Iochev, leder saksbehandlingsteamet som behandler søknadene til stimuleringsordningen. Foto: Ilja C. Hendel

Seksjonsleder i Kulturrådet, Guri Langmyr Iochev, leder saksbehandlingsteamet for disse ordningene. Hun sier til KulturPlot at hun har stor forståelse for at søkerne er utålmodige.

– Ordningen har ført til et enormt engasjement, og vi har fått inn over 900 søknader på svært kort tid. 180 søknader er ferdigbehandlet, og 115 millioner er bevilget. Vi setter nå inn ekstra saksbehandlere for å øke tempoet ytterligere. Vi behandler søknadene i den rekkefølgen de kom inn, men det er vanskelig å gi et eksakt tidspunkt på når behandlingen vil være ferdig. Søknadene er forskjellige og tar ulik til å behandle, samtidig som vi tar imot nye søknader helt frem til 1. desember, sier Iochev.

– Umulig å sette i gang turnéer

– Det behandles nå 40 søknader i uken, og i denne farten vil ikke alle fått svar før i 2021. Det er umulig å sette i gang med dyre turneer uten en grad av sikkerhet for støtte, og vi kan ikke vente mange dager til før vi må ta en beslutning, skriver de 23 arrangørene – som også lurer på hva som skjer med spranget fra 200 og ned til 50 for dem som allerede har fått støtte, skriver arrangørene i brevet til kulturministeren.