– Kultur og opplevelser er noe av det man lever for, ikke av. Vi brenner for kultursektoren, men FrPs politiske prioritet er kampen for barne- og ungdomskulturen og frivilligheten, sier FrPs Himanshu Gulati.
Foto
Privat
FrP

– Vår politiske prioritet er kampen for barne- og ungdomskulturen og frivilligheten

Publisert: 31. juli 2021 kl 08.00
Oppdatert: 2. august 2021 kl 10.04

Hva er Frps hjertesak(er) for kulturen?

– Kultur og opplevelser er noe av det man lever for, ikke av. Vi brenner for kultursektoren, men FrPs politiske prioritet er kampen for barne- og ungdomskulturen og frivilligheten. Det offentliges hovedoppgave innenfor kulturfeltet bør være å skape tilgang og arenaer for mestring og aktivitet for barn- og unge, samt gi frivilligheten best mulige kår.

Hva ville være de største endringene for kultursektoren hvis Frp hadde bestemt?

– Vi vil bedre kårene for frivilligheten. Samtidig ønsker vi et større publikums- og næringsfokus innenfor den tradisjonelle kultursektoren. Vi har et stort potensial for å skape flere arbeidsplasser innenfor kultursektoren, men da må vi også vri tankegangen bort fra fokuset på offentlige bevilgninger og over på økt nærings- og publikumstenkning.

Hvordan vil dere bygge opp norsk kulturliv igjen etter koronapandemien?

– Kultursektoren har vært et av de hardest rammede sektorene i Norge, ettersom det å samle publikum ofte er helt avgjørende for kulturarrangementer. Spesielt mange selvstendig næringsdrivende og frilansere har blitt hardt rammet av krisen, og FrP har derfor prioritert disse høyt i forhandlingene om krisepakker.

– Det viktigste vi nå gjør er å åpne opp igjen landet, slik at aktivitetene og arrangementene kan gjenoppta. Deretter blir det en debatt i statsbudsjettet om hvilke ordninger som bør forlenges for å håndtere ettervirkningene av pandemien, selv om alle restriksjoner fjernes.

Hvilke andre utfordringer ser dere sektoren har i dag, og hvilke tiltak vil dere møte de utfordringene med?

– Pandemikrisen, som har stengt ned mer eller mindre en hel sektor i rundt et år, føler jeg at overskygger de fleste andre utfordringer akkurat nå. Prioritet nummer én er derfor å åpne landet og gjenoppta arrangementene. Utover det så er kultursektoren omfattende og variert, og vi vil nok se ulike utfordringer i de ulike delene av kultursektoren når vi nå går tilbake til en normal hverdag igjen.