Sheila Simmenes er ute med sitt debutalbum.
Foto
Erland Grøtland

Akustisk samba, soul og nordisk jazz fra Sheila Simmenes

Publisert: 11. desember 2021 kl 08.00
Oppdatert: 11. desember 2021 kl 08.00

Fra bergensk brostein til sanden på Ipanema i Rio de Janeiro. Sheila Simmenes serverer en saftig blanding av nordisk og brasiliansk jazz med drypp av bossa og akustisk soul.

Albumet Love Was Easy er lyden av bølgesus, brasilianske rytmer, nordisk jazz og lekne melodilinjer.

I 2015 dro Simmenes til Master Studio 112 i Rio de Janeiro sammen med gitarist Per Olav Kobberstad og den legendariske perkusjonisten Robertinho Silva. Der spilte de inn grunnlaget for låtene som senere ble ferdigstilt i 2018 i Kongshavn Studio i Kristiansand, med Bjørn Ole Rasch (Secret Garden, Annbjørg Lien) som produsent.

Jazzsangeren fra blokkene i Loddefjord har hatt et langt og nært forhold til brasiliansk musikk. I 2007 bodde hun i São Paulo hvor hun jobbet som frivillig med barn og unge, turnerte med et reggae band og fordypet seg i brasiliansk jazz, bossa og samba.

Etter en rekke singelslipp kan vi endelig smake på debutalbumet. Med en deilig vintage og analog sound, fletter hun sammen trådene fra en rekke forskjellige musikalske impulser og presenterer et helstøpt musikkverk med varme, lekenhet og tilbakelent sjarm.

Musikken beveger seg mykt mellom Skandinavia og Brasil. Arrangementene er er resultatet av et samarbeid med 8-strengs gitaristen Per Olav Kobberstad som har fordypet seg i latin-amerikansk musikk, kontrabassist og komponist Peter Mesquita med røtter i Brasils urbefolkning og den legendariske perkusjonisten Robertinho Silva - som har jobbet med noen av de største navnene i jazzhistorien, som Gilberto Gil, Gal Costa, Peggy Lee, Sarah Vaughan og George Duke. 

– Dette albumet har vært en lang reise og vi har lagt mye kjærlighet i den. Jeg håper lytteren vil både høre og føle det i varmen og arbeidet til mine musikere og samarbeidspartnere på denne platen. Dette albumet handler om det vakre i møtet mellom mennesker, sier Sheila Simmenes.

Hun beskriver lydlandskapet som 100 prosent organisk og analogt, med et hint av vintage sound og gamle synther. Tekstene veksler lekent mellom engelsk, bergensk og portuguisisk.