Kjersti Anfinnsen, født 1975, bor i Oslo. Hun har gått på Forfatterstudiet ved Kunstakademiet i Tromsø og arbeider også som tannlege.
Foto
Knut Åserud

Kjersti Anfinnsen nominert til EUs litteraturpris

Publisert: 28. februar 2022 kl 15.23
Oppdatert: 28. februar 2022 kl 15.23

Anfinnsens roman er nominert til prisen sammen med 13 andre bøker fra ulike land i EU. Prisvinneren vil bli annonsert 21. april under bokmessen i Paris, melder forfatterens forlag, Kolon.

Boken fikk god mottakelse da den utkom her hjemme i fjor. Romanen, som skildrer en eldre dames siste dager på jorden, fikk skussmål som «Vakkert og klokt» og «en liten perle».

Romankarakteren Birgitte Solheim – en pensjonert hjertekirurg – fikk vi først lære å kjenne i romanen «De siste kjærtegn» fra 2019. Forfatteren uttalte i fjor følgende til NTB om noe av det som kan ha vært avgjørende for at hun ville skrive fram karakteren:

– Jeg har blitt bevisst på hvor usynlige de eldre har blitt, og særlig eldre kvinner. Det er lett å si om noen at vedkommende er gammel, men å bruke kun dette ordet er både begrensende og diskriminerende, og det skygger for alt disse menneskene også er.