Kirsti Kristoffersen
Foto

Kirsti Kristoffersen er aktuell med Kjendiskjæreste-serien: «Kjendiscrush»,  «Kjendiskjæreste» og «Kjendisgossip». Foto: Kristin Aafløy Opdan

Kjendiskjæreste-serie: – Er det egentlig mulig å være sammen med en superstjerne?

Publisert: 15. september 2022 kl 11.00
Oppdatert: 15. september 2022 kl 11.02

­

Kirsti Kristoffersen (36)

  • Yrke: Publisist/manager, Gyldendal
  • Utdannelse: Tekstforfatter på Westerdals

  • Bosted: Oslo

  • Aktuell med bokserien: «Kjendiscrush», Kjendiskjæreste» og «Kjendisgossip»

  • Forlag: Cappelen Damm

Hva handler romanen om?

– Kjendiskjæreste-serien: «Kjendiscrush», «Kjendiskjæreste» og «Kjendisgossip», handler om Karoline som opplever at gutten hun er forelska i plutselig blir den mest kjente artisten i landet. Med ett må hun forholde seg til en ny hverdag bestående av fans, presse, managere og oppmerksomhet hun ikke har bedt om. Spørsmålet er: Er det egentlig mulig å være sammen med en superstjerne?

Er det noe i ditt eget liv eller i samtiden som ga deg idéen til å skrive romanen?

– Jeg jobbet tidligere i managementet til Marcus & Martinus, og det har absolutt vært en kilde til inspirasjon. Fans har alltid fascinert meg veldig, og jeg hadde lyst til å skrive om noe som mange drømmer om: Å bli kjæreste med en kjendis. Jeg vet jo litt om hvordan ting ser ut bak scenen, og det har vært veldig gøy å skape dette universet og gi litt innblikk i hvordan hverdagen til en superkjendis kan se ut. Selv om alt er funnet på, har det noen likheter med ting jeg har vært med på i virkeligheten.

Kjendiscrush

Hva vil du formidle til dine lesere med denne romanen?

– Først og fremst håper jeg at leserne koser seg når de leser, kjenner litt kribling i magen og forhåpentligvis synes det er en spennende og morsom virkelighetsflukt. I den grad bøkene har noen form for moral, er det i så fall at det gjelder å ta godt vare på sine nærmeste og at ting ikke alltid er som de ser ut på sosiale medier.

Var det tider med skrivesperre under arbeidet med romanen – i så fall: hva drev deg til å fortsette?

– Ikke direkte skrivesperre, kanskje, men det var ikke alltid like lett å finne skrivemotivasjonen. Heldigvis hadde jeg fortalt redaktørene mine at jeg trenger strenge tidsfrister. For min del er det ingenting som får i gang jobbingen bedre enn litt dårlig tid!

Kjendiskjæreste

 

 

 

 

 

Hvem har inspirert deg til å bli en bedre forfatter?

– I jobben min i Gyldendal jobber jeg med noen av Norges aller beste forfattere, og de inspirerer meg masse! Dessuten har jeg hatt tre knallflinke redaktører på serien, som har vært supergode sparringspartnere underveis.

Er det noe spesielt som kjennetegner din måte å jobbe på?

– Det vet jeg ikke, men jeg bruker programmet Scrivener, som gjør det lett og oversiktlig å jobbe med flere kapitler parallelt. Jeg begynner gjerne med å skrive ut noen av de viktigste hendelsene som skal skje i boka, og så hopper jeg litt fram og tilbake og skriver litt her og der. Jeg sitter aller helst ved skrivebordet mitt på kveldstid, med en stor skjerm og med høy musikk i hodetelefonene.

Kjendisgossip

Når skjønte du at du ville bli forfatter?

– Da jeg var liten, pleide jeg å si at jeg skulle bli forfatter da jeg ble stor. Jeg har kanskje alltid tenkt at det å skrive bøker er noe jeg kommer til å gjøre en dag. Foreløpig har jeg ikke noen plan om å bli forfatter på heltid, men det blir ganske sikkert flere bøker.

Nevn én person du håper leser bøkene – og hvorfor?

– Jeg gleder meg veldig til den dagen niesene mine Leonora og Kornelia blir store nok til å lese dem. Det er imidlertid noen år til enda!

Finnes det en bok du vil anbefale andre å lese – og hvorfor?

– Boka jeg alltid kjøper i gave til folk, er «Svøm med dem som drukner» av Lars Mytting, fordi det er min favorittbok! Og «Tante Ulrikkes vei» av Zeshan Shakar er obligatorisk lesing for alle, synes jeg. Så god og viktig er den.

Hvilken bok leser du selv, akkurat nå?

– Akkurat nå leser jeg «Femten år - den revolusjonære våren» av Vigdis Hjorth.

Hva skulle du ønske du hadde mer tid til?

– Være mer sammen med niesene mine. Lese alle bøkene jeg har lyst til å lese, og se alle TV-seriene jeg har lyst til å se!

Hvis du måtte velge?

Jo Nesbø – Karl Ove Knausgård

Espresso – Filterkaffe

Musikk  – Podkast

Avis på papir – Avis på nett

Kåss til kvelds – Lindmo

Dagens Næringsliv – Klassekampen

Åsne Seierstad – Tor Bomann-Larsen

Lese bok – Høre bok

Sakprosa – Skjønnlitteratur

Film på kino – Film hjemme

Ved sjøen  – På fjellet