Gjør det mulig å hoppe over forlagene: Bookis og BoldBooks, ved Arne-Morten Willumsen og Kristin Over-Rein.
Foto
Pressebilde
Utfordrer bokbransjen igjen

– Skal samarbeide om å løfte fram uavhengige forfattere

Publisert: 27. april 2021 kl 09.01
Oppdatert: 27. april 2021 kl 09.01

Bookis og BoldBooks slår seg sammen og utfordrer den norske bokbransjen med et samarbeid der uavhengige forfattere – uten forlag – løftes fram.

I mange land utgjør indie-litteraturen en stor del av bokbransje-kaka. I Norge er det imidlertid svært vanskelig å slå seg opp som forfatter uten et forlag i ryggen, og det vil BoldBooks og Bookis gjøre noe med.

– Vi i BoldBooks hjelper forfattere til å beholde både rettigheter og inntekter, forklarer gründer Kristin Over-Rein. Og understreker at BoldBooks ikke må omtales som et forlag. Forfattere som har utviklet og produsert bøker ved hjelp av deres tjenester, beholder selv alle rettigheter – og gir ut på eget forlag. Men BoldBooks tilbyr forfattertjenester som redaktør, korrekturleser, coverdesigner, lydbokstudio, trykkeri og alt annet man som forfatter trenger.

Nettbokhandelen Bookis har også tidligere utfordret forlagene ved å utbetale royalties til forfattere når brukte bøker selges videre. Nå går de sammen med BoldBooks – og utfordrer på ny. Allerede denne vinteren skal Bookis tilby uavhengige forfattere en salgskanal.

– Samarbeidet vi nå etablerer går i all enkelhet ut på at Bookis skal selge bøker fra BoldBooks på Bookis.no, og i tillegg skal vi gjennomføre felles markedsaktiviteter, sier daglig leder Arne-Morten Willumsen. Han legger til at han synes det er en aldri så liten skandale at norske bokhandlere så langt ikke har lagt forholdene til rette for uavhengige forfattere.