Ansvarlig redaktør i Klassekampen, Mari Skurdal, avviser at det er politiske vurderinger som ligger til grunn for at Klassekampen ikke har anmeldt Tania Michelets bok.
Foto
Heiko Junge / NTB
Ansvarlig redaktør i Klassekampen

Avviser Michelets uttalelser

Publisert: 25. januar 2021 kl 14.27
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.55

Før helgen fortalte Tania Michelet i et intervju med KulturPlot at hun følte kulturbransjen ikke tok henne på alvor. En av grunnene var at hun følte seg utfryst av blant annet Klassekampen og mente at gamle AKP(m-l)-krefter satte en stopper for at avisa anmeldte boka hennes. 

Ansvarlig redaktør i Klassekampen, Mari Skurdal, avviser dette ovenfor KulturPlot. 

– Vi har ikke et veldig engstelig forhold til denne historien – det er derfor vi også har gitt den stor plass i et portrettintervju med Tania Michelet i 2019. Det er en av våre mest profilerte spalter. Vi kunne godt ha anmeldt boka, eller intervjuet henne igjen, men det har det ikke blitt til i denne omgang. Det er ikke fordi det sitter noen AKP(m-l)-ere og styrer utvalget vårt av bøker, sier Skurdal. 

Av alle bøkene som kommer ut hver uke anmelder Klassekampen et fåtall av dem, forteller Skurdal, og presiserer at det derfor ikke ligger en politisk vurdering bak at Klassekampen ikke anmeldte boka til Michelet. 

– Det er liksom ikke så mye mer bak det, så det er vanskelig å svare på spekulasjoner som hun gjør seg, og som jeg ikke kjenner meg igjen i, i det hele tatt. 

Michelet mener boka si inngående beskriver Klassekampens redaksjon, og at det var én av grunnene til at hun reagerte på at Klassekampen ikke anmeldte boka. Skurdal sier at boka inneholder skildringer av barndomsminner fra besøk i redaksjonen, og at også disse ble formidlet i portrettintervjuet i 2019.