Inntektene fra strømmetjenester økte med 61 prosent fra 2018, mens e-boksalget hadde en vekst på 21 prosent.

Foto

Thomas Brun / NTB scanpix

Gode strømmetall for bokbransjen

Publisert: 22. januar 2020 kl 09.52
Oppdatert: 22. januar 2020 kl 09.52

Forlagenes inntekter fra salg av bøker i allmennbokmarkedet økte med 5,1 prosent i 2019 sammenlignet med året før, melder Forleggerforeningen.

Det er bøker som strømmes som er i vekst, heter det videre. Salget av papirbøker falt med 1 prosent i 2019 sammenlignet med året før. Tilbakegangen finner vi på pocketutgivelser, mens inntektene fra salg av innbundne bøker hadde en liten økning.

«Inntektene fra strømmetjenester økte med 61 prosent fra 2018, mens e-boksalget hadde en vekst på 21 prosent. Forlagsinntektene fra salg av papirbøker falt med én prosent i 2019», oppsummeres det i pressemeldingen.

Og antall lyttinger til lydbøker i strømmetjenester økte også i fjor. Gjennom de to største strømmetjenestene ble det lyttet til 5,2 millioner lydbøker i 2019, sammenlignet med 3,8 millioner lyttinger året før.

– Jeg er veldig glad for å se at bokmarkedet utvikler seg, sier administrerende direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson. Han minner samtidig om at lesevanene er under sterkt press, særlig i visse aldersgrupper, og legger til:

– Nå håper vi myndighetene følger opp med en skikkelig satsing på lesing og bøker. Dette vil være av stor betydning for både språket vårt, lesekompetansen og for den offentlige samtalen.